un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

GoEdu – Revista Presei 15 septembrie 2010

15 Septembrie, 2010

Elevii din 20 de licee din Republica Moldova folosesc solutia de eLearning AeL

Noul an scolar aduce noutati pentru elevii din 20 de licee din Republica Moldova, care beneficiaza acum de platforma eLearning AeL (dezvoltata de SIVECO Romania) si de continut educational interactiv pentru 150 de lectii, la patru materii scolare. In cadrul proiectului pilot au fost instruiti 80 de profesori care au la dispozitie in procesul didactic 150 de lectii interactive pentru 4 discipline scolare.

Sursa: euractiv.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2uglvtt

O noua disciplina optionala pentru liceeni: Administrarea calculatoarelor si a retelelor

Elevii de liceu vor putea studia, incepand cu anul scolar 2010-2011, disciplina optionala ,,Administrarea calculatoarelor si a retelelor”, o ora pe saptamana, pe durata unui an, indiferent de filiera (teoretica sau vocationala) si de specializarea la care sunt inscrisi.

Sursa: fundatiadinupatriciu.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/37fbved

S-a lansat competitia Tanarului European al anului

Parlamentul European al Tinerilor si Fundatia Heinz-Schwarzkopf Young Europe invita tineri europeni cu varste intre 18 si 26 de ani, care s-au dedicat in mod special comunicarii si/sau integrarii europene, sa fie nominalizati pentru acest premiu.

Sursa: euractiv.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2wfvcyy

AUTOBIOGRAFIE – Mr. Nastase

Mr Năstase este povestea uluitoare a felului în care un tânăr sportiv român a ajuns un superstar adulat. Năstase îşi dezvăluie, pentru prima dată, gândurile şi motivul pentru care se putea transforma din spectaculos şi amuzant în bădăran şi zurbagiu.

Autobiografia lui Ilie Năstase, scrisă împreună cu ziarista Debbie Beckerman, dezvăluie un personaj complex şi, în acelaşi timp, captează esenţa a ceea ce a însemnat el ca jucător de tenis: un artist şi, mai presus de orice, o personalitate imensă şi absolut unică.

Sursa: carturesti.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2wyu5ae

O alta viziune despre educatie

Lumea s-a schimbat in ultimii 20 de ani in mod evident – scolile insa nu. Programa scolara, felul in care lectiile sunt predate, intregul sistem educational sunt concepute pentru o realitate ce nu mai este de mult de actualitate.

Pentru a avea succes tinerii au nevoie de calitati pe care scoala nu le dezvolta: spirit critic, capacitate de sinteza, creativitate, comunicare eficienta si nu in ultimul rand abilitatea de a lucra in echipa.

Sursa: tincutabaltag.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3y74raa

O atenție, un protocol, un ceva…

Mă tot gîndesc la o ştire văzută pe Antena 3. O elevă de la un liceu bucureştean, care nu luase bacalaureatul, spunea, cu aplomb: „s-au strîns cîte trei sute de mii de copil şi profesorii n-au avut măcar bunul simţ să ne asigure nota 5“. Nu ştiu dacă ce spunea fata e adevărat sau nu, dar merită un comentariu.

Sursa: dilemaveche.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/37k83rq

An şcolar nou cu aceleaşi vechi probleme

Aproximativ 3.300.000 de elevi şi preşcolari încep de azi, 13 Septembrie, cursurile semestrului I al anului şcolar 2010-2011, potrivit calendarului Ministerului Educaţiei. Circa 2.700.000 dintre ei în învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi peste 500.000 copii de grădiniţă.

Sursa: azi.ro. Citeşte tot – http://tinyurl.com/32vvbzu

Părinţii plătesc într-un an şcolar în medie 1.500 de lei pentru un copil, statul dă 970 lei

Părinţii plătesc într-un an şcolar în medie aproape 1.500 lei pentru un copil, în timp ce statul dă aproximativ 970 de lei, cea mai mică sumă alocată de un stat din UE, se arată într-un studiu al Organizaţiei “Salvaţi Copiii” prezentat joi.

Sursa: mediafax.ro. Citeşte tot – http://tinyurl.com/3yyo3m8

Elena N. Mihaila