un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

GoEdu – Revista Presei 17 septembrie 2010

17 septembrie, 2010

Bruxelles-ul pune umarul ca tinerii sa-si gaseasca mai usor primul loc de munca

Comisia Europeana a lansat, miercuri, Tineretul in miscare – o noua initiativa destinata sa-i ajute pe tinerii europeni sa obtina cunostintele, competentele si experienta de care au nevoie pentru a obtine primul lor loc de munca, parte a noii strategii a UE ‘Europa 2020′.

Masurile CE propun 28 de actiuni-cheie menite sa creasca relevanta educatiei si a formarii profesionale in randul tinerilor si sa-i incurajeze pe multi dintre acestia sa profite de bursele UE pentru a studia sau pentru a se forma intr-o alta tara, fapt ce le va facilita accesul pe piata muncii.

Sursa: euractiv.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2uhmt7j

Funeriu: Noua lege a educaţiei va curăţa sistemul universitar

Ministrul Educaţiei spune că prin noua lege a educaţiei va curăţa sistemul universitar. Motivul pentru care este de aproape şase luni în Parlament este, în opinia ministrului Educaţiei, faptul că această lege loveşte interesele celor cu funcţii de conducere din universitate.

Sursa: realitatea.net. Citeste tot – http://tinyurl.com/34h4eos

SENATUL EVZ: We don’t need no education… (II)

Ce poate fi mai înviorător, într-o frumoasă dimineaţă de luni, după o lungă decuplare de realitate datorată absenţei fizice de pe meleaguri, decât să dai drumul la TV şi să vezi două dudui, de vârste nu esenţial diferite, dar aflate la capete diferite ale microfonului cu pămătuf, cum comunică empatic, prin onomatopei şi gestică, deoarece vorbirea aproximativă nu le prea ajută, pe subiectul reforma educaţiei.

Sursa: evz.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3aguj6a

EXCLUSIV: Guvernul taie din banii alocaţi de la bugetul de stat pentru Educaţie, Agricultură, Apărare

Guvernul va reduce anul viitor nivelul de cheltuieli acoperite de la bugetul de stat pentru Educaţie, Agricultură, Apărare, Interne şi Economie şi va majora alocaţiile Ministerelor Muncii, Transporturilor şi Mediului, calculate ca pondere în Produsul Intern Brut comparativ cu bugetele din acest an.

Sursa: mediafax.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3ah6qs4

Elena N. Mihaila