un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

A fost primul GOmentorship – CAND VOI FI MARE

“Cand eram mic, voiam sa ma fac Alain Delon. Eram convins ca arat cel putin la fel de bine si ca as fi un actor mai bun decat el.” Astfel si-a inceput Tiberiu Soare speech-ul aseara la GOmentorship – CAND VOI FI MARE. Dirijorul a vorbit cu tinerii prezenti la Sala de Lectura de la Litere despre traseul sau profesional, despre oamenii providentiali care i-au marcat cariera, dar si despre momentele mai putin “divine”, in care a trebuit sa compuna versuri pentru trupe underground pentru a-si castiga existenta.

A urmat povestea lui Cristian Ispas, managerul Motivation, care ne-a reamintit tuturor cat de important este sa apreciem la adevarata valoare ceea ce avem. “Nu am pe nimeni in familie cu handicap, nu acesta e motivul pentru care am infiintat Motivation, a inceput managerul organizatiei. El a vorbit despre doua tipuri de atitudine in profesie: ”money driven” si “mission driven”.

Am aflat apoi ca Robert Turcescu voia sa faca muzica rock, si ne-a spus in premiera ca inca mai face asta din cand in cand, din pura pasiune, cu o trupa alcatuita din colegi de breasla. “Tata stia ca plec sa dau la contabilitate, iar eu m-am dus sa dau la jurnalistica. Am luat primul. Tata mi-a zis atunci ca-mi da numai bani de dus.” Discursul sau, plin de inspiratie si umor, a facut cunoscut celor prezenti “un alt Turcescu”, care, marturiseste jurnalistul, nu se incrunta pentru ca asa ii e firea, ci din cauza unei fotofobii in fata reflectoarelor.

Concluzia pe care a subliniat-o omul de presa a fost ca e important sa-ti doresti sa fii numarul unu in ce alegi sa faci, si ca pasiunea ar trebui sa defineasca acea alegere. “Cand iti faci meseria cu pasiune, nu obosesti”, a mai spus el, in cele 90 de minute de discurs si de interactiune cu tinerii liceeni si studenti prezenti la eveniment.

Urmatoarea conferinta GOmentorship va avea loc marti 5 octombrie, de la 19.00, in acelasi spatiu din cadrul Universitatii din Bucuresti. Printre participanti se vor numara Dragos Bucurenci, Simona Popescu si Misu Negritoiu.

Ne revedem pe 5 octombrie!

Robert Turcescu la GOmentorshipDespre componentele proiectului GOmentorship.