un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

GoEdu – Revista Presei 23 Septembrie 2010

Tinerii din Romania cred ca pot schimba societatea romaneasca

In ciuda crizei de modele si valori amintite atat de des in ultima perioada in mass-media, exista in Romania adolescenti care nu si-au pierdut reperele. Sunt olimpici, fac voluntariat, concep proiecte de dezvoltare sociala si sunt optimisti cu privire la viitorul Romaniei.

Sursa: Campusnews.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2w8zhkt

Care este viitorul centrelor de orientare profesională, legătura dintre şcoală şi carieră?

Mai multă comunicare, vizibilitate şi implicare pe reţelele sociale. Aceştia ar putea fi primii paşi pe care centrele de orientare şi consiliere în carieră din cadrul universităţilor din România îi vor face pentru a schimba sistemul în care lucrează.

Sursa: Evz.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3yrgf8o

Comisia Europeana lanseaza „Tineretul in miscare”

Cinci milioane de tineri europeni sunt in cautarea unui loc de munca. Multi dintre ei vor pierde ocazii pentru ca le lipsesc calificarile sau experienta necesara. Comisia Europeana lanseaza Tineretul in miscare, o noua initiativa destinata sa-i ajute pe acesti tineri sa obtina cunostintele, competentele si experienta de care au nevoie pentru a obtine primul lor loc de munca.

Sursa: Campusnews.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/37z5bnr

Care este cea mai bună universitate din România?

La această întrebare vom putea răspunde împreună cu tine, dacă vei completa sondajul capital.ro University Ranking 2010.

Sursa: Evz.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/37xqo6s

Peste 60% dintre firme caută tineri fără experienţă

Firmele de pe piaţa locală continuă să recruteze tineri fără experienţă, potrivit unui studiu comandat de HR Club şi realizat de compania de cercetare de piaţă Daedalus Millward Brown.

Sursa: realitatea.net. Citeste tot – http://tinyurl.com/37g5n8x

Marş pentru educaţie pe străzile Capitalei

Elevii bucureşteni au ieşit în stradă. Cel puţin 10.000 de adolescenţi au fost în faţa Sălii Palatului, pentru a participa la un marş prin care au vrut să atragă atenţia asupra situaţiei dificile din educaţie.

Sursa: realitatea.net. Citeste tot - http://tinyurl.com/3y7bolr

Vanzatorii de iluzii – explozia pseudo-scolilor de jurnalism

In Romania, la ora actuala, sistemul de formare academica in jurnalism si comunicare este supra-dimensionat atat in raport cu nevoile pietei, cat si cu resursele de competenta universitara existente. Daca in 2003 erau acreditate 22 de programe de formare universitata in jurnalism si 12 in relatii publice, in 2008 erau acreditate 25 de programe de jurnalism, 30 de relatii publice si 5 de publicitate.

Sursa: Campusnews.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/37pp3fg

Băsescu reduce cu 25% numărul şcolilor

În ziua în care bugetarii au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate, preşedintele Băsescu a detonat o bombă la postul public de radio: 25% din şcoli vor fi închise, deoarece au cheltuieli foarte mari.

Sursa: mediafax. Citeste tot – http://tinyurl.com/37hbu3n

FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei

Aproximativ 8.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor protesta, în Piaţa Victoriei, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, nemulţumiţi de condiţiile “improprii” din învăţământul românesc şi de reducerea salariilor.

Sursa: mediafax. Citeste tot – http://tinyurl.com/34ezpjb

Elena N. Mihaila