un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

GoEdu – Revista Presei 30 Septembrie

 

Parlamentul European al Tinerilor si Fundatia Heinz-Schwarzkopf acorda Premiul Tanarul European al Anului

Fundatia Heinz-Schwarzkopf Young Europe, impreuna cu Parlamentul European al Tinerilor, invita tineri europeni cu varste intre 18 si 26 de ani, care s-au dedicat in mod special comunicarii si/sau integrarii europene, sa fie nominalizati pentru acest premiu.

Sursa: euractiv.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2w9xxj3

Topul celor mai profitabile universitati private din Romania  

In Romania, numarul studentilor inscrisi in sistemul privat de invatamant se ridica la aproximativ 400.000. Daca luam in considerare o taxa medie de 500 de euro, rezulta ca piata invatamantului superior privat se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro pe an, o suma suficient de mare pentru a determina o concurenta acerba intre universitati in sensul atragerii unui numar cat mai mare de studenti.

Sursa: campusnews.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3yusjoo

5 cărţi de leadership de la Editura CODECS

Cum este un “Lider inspirat”? Inspiraţia e ceva contagios. Poate să-i crească temperatura unei organizaţii. Liderii inspiraţi vibrează. Iar organizaţiile lor intră în rezonanţă cu ei.

Sursa: bookblog.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3aygfd7  

Topul celor mai influenti oameni din social media

Probabil cel mai asteptat top legat de social media din acest an, anuntat astazi de revista Bizla Social Media Summit, ne arata care sunt cei mai influenti bloggeri in Romania. Clasamentul a fost realizat impreuna cu ZeList.

Sursa: manafu.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/3yva668

Comisia Europeana lanseaza concursul “Tineri reporteri impotriva saraciei”

Comisia Europeana invita tinerii jurnalisti sa se implice in probleme legate de dezvoltare. Toti studentii la jurnalism din statele membre ale EU sunt invitati sa trimita un reportaj despre dezvoltare, pentru a fi selectati sa relateze despre Zilele Europene ale Dezvoltarii, care se vor desfasura la Bruxelles, in luna decembrie.

Sursa: campusnews.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/32mf3rp

Studenţii au discutat cu ministrul Educaţiei despre noua Lege a Educaţiei

Reprezentanţii studenţilor s-au întâlnit, marţi, cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Aceştia au discutat despre legea educaţiei, dar şi despre problemele studenţilor.

Sursa: realitatea.net. Citeste tot – http://tinyurl.com/32byhm9

Studenţii din şapte ţări promovează un plan pentru combaterea şomajului la tineri

Un număr de 35 de studenţi din şapte ţări au început promovarea unui plan de acţiune, “Zapping Poverty”, pentru a stimula angajarea tinerilor, în scopul combaterii sărăciei şi a excluziunii.

Sursa: evz.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/34cmlw3

Rectorul UBB propune măsuri urgente pentru stoparea degradării învăţământului românesc

Rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, Andrei Marga, propune o serie de măsuri urgente pentru “stoparea degradării” învăţământului românesc, printre care restabilirea salariilor personalului din sistemul de educaţie, reluarea dialogului cu sindicatele şi regândirea bugetului naţional.

Sursa: mediafax.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/37s9t8d

FSLI va protesta cu 8.000 de persoane, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei

Aproximativ 8.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor protesta, în Piaţa Victoriei, pe 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educaţiei, nemulţumiţi de condiţiile “improprii” din învăţământul românesc şi de reducerea salariilor.

Sursa: mediafax.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/2w2oy4w

C.T. Popescu: O lege ca cea propusă de domnul Ghişe ar avea un efect devastator asupra presei

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat, pentru MEDIAFAX, în replică la proiectul “Legii jurnalistului”, că o lege ca cea propusă de deputatul PNL Ioan Ghişe “ar avea un efect devastator asupra presei, asupra libertăţii ei, câtă mai este”.

Sursa: mediafax.ro. Citeste tot – http://tinyurl.com/39xp4h7

Elena N. Mihaila