un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

GOmentorship redescopera „institutia mentoratului”

Maine, 2 noiembrie, la ora 19.00, la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, invitatii GOmentorship sunt Zoe Petre, Cosmin Alexandru, Sorin Tranca si Mihai Stanescu. Un istoric, un om de comunicare strategica, un om de advertising si un coach de manageri de top vor impartasi cu tinerii povestile lor si ii vor inspira in alegerea carierei. Intrarea este libera.

Proiectul GOmentorship a pornit in 2007, ca o initiativa a Asociatiei ORICUM, iar astazi este dezvoltat, alaturi de Fundatia Dinu Patriciu si Universitatea din Bucuresti, sub forma unei platforme complexe de educatie non-formala.

Razvan Crisan, fondator Oricum, spune despre proiect: „Invatam in scoala si in egala masura acasa. Invatam cand avem succes, dar mai ales cand lucrurile ies altfel decat am prevazut. Invatam din interactiunea cu institutii, companii, dar si de la contra-modele. Intalniri efemere sau de substanta, toate ne modeleaza si ne ajuta sa aflam, intr-un proces lung si dificil, la ce suntem buni, ce ne-ar implini profesional. GOmentorship vrea sa usureze acest proces prin intalniri fericite intre „oamenii-mentori” si tinerii in cautare de modele in profesie.”

Discursurile invitatilor vor fi inregistrate si distribuite apoi in comunitati educationale, pentru a ajunge la cat mai multi tineri. Printre invitatii GOmentorship ai acestei toamne s-au aflat: Misu Negritoiu, Tudor Giurgiu, Simona Popescu, Tiberiu Soare sau Robert Turcescu.

GOmentorship face parte din planul Asociatiei ORICUM de dezvoltare durabila a sectorului industriilor creative, plan ce include mai multe proiecte: ShortsUP, Promovarea Antreprenoriatului in Industrii Creative, One World Film Clubs.

GOmentorship 2 noiembrie

Despre invitatii editiei de marti, 2 noiembrie:

Zoe Petre este un binecunoscut istoric si publicist. A absolvit Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti in 1961, urmand o cariera didactica şi de cercetare in Istorie antica. Doctor in istorie, Zoe Petre a publicat numeroase lucrari si studii stiintifice de istorie antica şi a colaborat cu universitaţi de prestigiu din strainatate: Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales din Paris (conferenţiar asociat), Universitatea Harvard (profesor invitat), Universitatea Columbia (cercetator invitat). Intre 1990 si 1996 a fost decan al Facultatii de Istorie a Universitaţii din Bucureşti. Activitatea sa publica a culminat cu funcţia de consilier prezidential pentru politica interna si externa in mandatul lui Emil Constantinescu in perioada 1996-2000.

Cosmin Alexandru este consultant in branding si strategie. Pana in 2005, a condus GfK Romania, una dintre cele mai mari firme de cercetare de piata din lume. De atunci, isi desfasoara activitatea prin propria firma de consultanţa, Brandivia. Tot din anul 2005 este preşedinte al Asociaţiei ERUDIO, care desfaşoara programe de educaţie inovatoare, pentru adulţi şi copii. Absolvent de studii economice la Bucuresti, Cosmin scria pe blogul sau: “Cand am intrat la facultate a fost cea mai fericita zi din viaţa mea. Cand am terminat-o, aceea a fost cea mai fericita zi. Ulterior, am avut norocul sa am motive mult mai bune de fericire in viaţa.”

Sorin Tranca este unul dintre cei mai prolifici si mai creativi oameni din advertisingul romanesc. Absolvent de jurnalism, a inceput sa lucreze ca junior copywriter la Graffiti BBDO in 1998. A urmat pasii clasici: copywriter, senior copywriter si group creative director la Tempo. Din 2003, Sorin conduce agentia Friends Advertising, in calitate de creative director si membru fondator.

Mihai Stanescu e fondatorul companiei de coaching RoCoach si are in portofoliu peste 3.500 de ore de executive & business coaching. Activitatea companiei sale e axata pe doua segmente: corporatist şi IMM. A absolvit Facultatea de Psihologie si Masteratul in Antropologie şi Dezvoltare Comunitara (SNSPA). A participat la diverse cursuri in domeniile: coaching, mentoring, dezvoltare organizaţionala, project management. Lucreaza in special cu directori executivi de top din marile companii.