un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

Pe 23 lansăm platforma orientării în carieră

Seria de conferințe va avea, din 23 noiembrie, un corespondent online care va întregi relația dintre tineri și profesioniști

Pe 23 noiembrie, la GOmentorship, Sanda Nicola (jurnalist), Flavius Antoniu Baias (Decan al  Facultății de Drept), Șerban Mestecăneanu (fotograf) și Simona Baciu (Director Școala Internațională Cluj) vor susține câte o conferință despre alegerile profesionale care le-au pus în valoare talentul și calitățile.

GOmentorship 23 nov

Odată cu evenimentul de marți, 23 noiembrie, de la Facultatea de Litere, la adresa www.gomentorship.ro va începe să funcționeze și platforma proiectului, ce va include conferințe video ale unora dintre vorbitorii invitati în proiect până acum (Mișu Negrițoiu, Tudor Giurgiu, Robert Turcescu, Simona Popescu, Zoe Petre, Cosmin Alexandru, Dragoș Bucurenci, Șerban Alexandrescu, Tiberiu Soare, etc.) precum și diverse resurse – text și multimedia – necesare tinerilor în procesul complex de alegere a drumului profesional care să le pună în valoare calitățile.

Principala oportunitate a platformei GOmentorship va fi interacțiunea tinerilor cu o serie de profesioniști (mentorii), în cadrul unor sesiuni online pe teme lansate de mentori. Din aceste întâlniri și schimburi de idei, liceenii și studenții vor afla răspunsul la o întrebare dificilă: ce profesie vreau să aleg și cum este să faci acel lucru zi de zi? Fără idealizări, fără false așteptări și fără impresia că succesul vine ușor.

Printre profesioniștii implicați în conversațiile cu tinerii pe platforma GOmentorship se vor afla Dorina Guțu (SNSPA), Mihaela Feodorof (Yourway), Magda Bărăscu (Hotnews), Cristi Lupșa (Decât o Revistă), Mihai Stănescu (Coach), Vladimir Oane (UberVU), Tincuța Baltag (Fundatia Dinu Patriciu) sau  Ștefania Antone (Achieve Global).

Și mentorii implicați în proiect vor avea de învățat și de câștigat, căci GOmentorship.ro va fi, implicit, un instrument de recrutare practic și abil. Profesioniștii din companii pot interacționa o perioadă îndelungată cu tinerii și pot urmări evoluția și implicarea lor în conversații prin sistemul de ranking de pe site, dar și prin întâlnirile din spațiul real.

Platforma debutează cu câteva domenii-cheie (Resurse Umane, Jurnalism și Comunicare, Antreprenoriat, Educație) urmând ca, de la începutul anului viitor, diversitatea acestora să crească în funcție de rezultatele obținute în primele luni.

GOmentorship 23 nov

Despre invitații conferintei de marți, 23 noiembrie:

Conf. univ. dr. Flavius Antoniu Baias este decan al Facultăţii de Drept a Universității din București şi o personalitate a comunităţii juridice. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti ca şef de promoţie în 1985. Specializat în dreptul civil și dreptul familiei, F. A. Baias a devenit doctor în drept în 2001, primind cea mai înaltă distincţie summa cum laudae. Activitatea sa didactică şi de management universitar a fost dublată de implicare în viaţa cetăţii, fiind secretar de stat în Ministerul Justiţiei în perioada 1998-2000.

Sanda Nicola a realizat prima emisiune în direct la 17 ani, pe postul local de televiziune din Deva. La terminarea liceului, în 1996, era deja corespondent PRO TV. La 19 ani a absovit BBC School of Journalism, când a descoperit că are un “simt al știrii” bine dezvoltat. De atunci a lucrat în cele mai importante redacții de știri din România (Antena 1, Realitatea TV, TVR). Sanda a acoperit evenimente de importanță mondială (atentatele teroriste din Londra, moartea Papei Ioan Paul al II-lea, violențele din suburbiile Parisului, decesul lui Slobodan Milosevici, alegerea lui Barack Obama președinte al SUA, etc). Astăzi, transmite știri din Estul Europei pentru Al Jazeera English și France 24. Absolventă de științe sociale la Open Univeristy, Marea Britanie, Sanda este și formator certificat pentru a preda cursuri vocaționale adulților (producție tv, dicție și discurs public).

Șerban Mestecăneanu este un apreciat fotograf român ale cărui începuturi profesionale nu lăsau de bănuit ce avea să urmeze: a lucrat la American Cultural Institute, iar apoi la British Council ca Head Knowledge & Learning. A absolvit Universitatea Tehnică de Construcții din București și o școală de business (ASEBUSS), iar în 2008 a terminat ca șef de promoție Școala de Fotografie Francisc Mraz. Lucrează ca freelancer și a expus în multe expoziții de grup și individuale. A făcut parte din diverse proiecte culturale, realizând fotografii pentru Teatrul Bulandra, Festivalul SoNoRo, Institutul Francez și altele.

Simona Baciu a fost, între 1985 și 1993, cadru didactic la liceul Gh. Șincai din Cluj, iar în anul 2000 a înființat Școala Internațională Cluj. În 2004, școala obține Premiul de Excelență acordat de Primăria Cluj-Napoca, iar în 2009, în cadrul Galei Premiilor în Educație, este distinsă cu premiul I la secțiunea “Școala anului”. Anul 2010 i-a adus școlii acreditarea internațională Cambridge și propunerea de a deveni Centru Internațional de Training Cambridge.

Simona Baciu a fost distinsă cu premiul “Woman of the Year 2004″ de către Institutul Biografic American, a primit premiul “NAIS CHALLANGE 20/20″ pentru implicare în comunitate și titlul de “Femeie de Afaceri de Succes a Anului 2010″ în cadrul Galei Business Woman.