un proiect
Oricum
Universitatea din Bucuresti

Patru nonconformiști își spun povestea carierei

Marti, 7 decembrie, de la 7 seara, are loc ultima intalnire GOmentorship din acest an

Seria de conferințe cu oameni pe care îi admirăm și ale căror povești de carieră ne-au inspirat să creăm GOmentorship revine cu 4 profesioniști de exceptie: Irina Păcurariu, Răzvan Popovici, Alex Gâlmeanu și Doru Trăscău. Patru personalităti diferite, ce au în comun nonconformismul și pasiunea cu care își fac meseria.

GOm 7 decembrie

Marți 7 decembrie, de la 7 seara, vă așteptăm la Sala de Lectură a Facultății de Litere, alături de un om de televiziune, un muzician, un fotograf și un solist de trupa indie. Tinerii vor asculta discursurile invitaților GOmentorship, iar apoi vor putea interacționa cu aceștia în sesiuni de întrebări și răspunsuri. Intrarea este liberă.

Irina Păcurariu, una dintre cele mai credibile și mai carismatice jurnaliste de televiziune din România, a început la TVR Iaşi în 1992, unde a lucrat pâna în 2004, când a început să realizeaze emisiuni de amploare la TVR Bucureşti. Lucrează în presă de 18 ani, iar patru ani la rând, din 1996 până în 2000, a fost premiată de către APTR pentru reportaj, în 1999 obținând Premiul Jurnalistul anului. Își împarte viața între familie (are 2 fetițe împreună cu soțul său, cunoscutul alpinist Ticu Lăcătușu) și emisiunea săptămânală de dezbatere de la TVR 1.

Irina Pacurariu

Răzvan Popovici, violist talentat, a iniţiat Festivalului SoNoRo din Bucureşti, dar și Festivalul Chiemgauer Musikfruhling (Traunstein, Germania) și seria de concerte Pelerinages (München). S-a născut la Bucureşti, într-o familie de muzicieni şi a început studiul violei cu tatăl său, Mugur Popovici. A studiat la Salzburg, Paris şi Freiburg. A colaborat ca prim-violist cu orchestre de cameră din Koln, Salzburg sau Munchen și cu institute radiofonice de prestigiu din întreaga lume. A cântat sub bagheta unor importanți dirijori ai lumii și a ţinut cursuri de masters în Republica Cehă, Japonia, Italia şi România.

Alex Gâlmeanu s-a apucat de fotografie pentru că “avea ceva de demonstrat”. A demonstrat cu prisosință, căci astăzi este probabil cel mai cunoscut fotograf român. A descoperit fotografia în liceu, a “trecut la profesionisti” în 1997, iar în 2002 și-a deschis propriul studio, al cărui prag l-au trecut cei mai importanți oameni din România. A avut  expoziţii personale, s-a implicat în zeci de campanii publicitare şi în numeroase editoriale de modă pentru Unica, Viva, Beau Monde, Tabu, Tango, FHM, Elle și alte publicații importante.

Doru Trăscău a devenit cunoscut ca solist al trupei AB4, cu care a câștigat “Best Romanian Act” la European Music Awards în 2003. Datorită “componenței exotice” a trupei, membrii ei cântă din ce în ce mai rar împreună, așa că Doru a înființat, în 2008, The MonoJacks, trupa de indie rock cu care a lansat, acum mai puțin de o lună, albumul “Now in Stereo”.

Conferințele GOmentorship vor fi reluate în luna ianuarie a anului viitor. Până atunci, o parte dintre ele vor fi postate pe www.gomentorship.ro.